גסטרוסקופיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

29/12/2014 | 10:09 | מאת: אלונה

שלום בת 39. הייתי בצום 9 שעות לפני בדיקת גסטרוסקופיה את הבדיקה לא היה ניתן להשלים עד סופה מאחר ולדברי הרופא הקיבה היתה מלאה במזון האם יתכן וההנחייה להיות 8 שעות בצום לא תקפה לכלל האנשים ? מה גורם לחוסר עיכול של הקיבה האם זה דבר נורמלי ושכיח שקורה ? האם עליי לאכול משהו מאוד קל ולהיות בצום 8 שעות וכן יהיה ניתן לבצע הבדיקה ? גם ככה הבדיקה אינה נעימה ונאצלצת לבצעה בשנית בשל סיבה זו

שלום רב. קורה שהקיבה מלאה במזון שלא סיים את המעבר למעי הדק גם לאחר שמונה שעות צום. אם בגלל תוכן המזון או בגלל תנועתיות הקיבה באותו זמן. רצוי לאכול מזון קל לעיכול, ובכמות קטנה בלבד, ולהיות בצום לפחות 8 שעות לפני.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה