שאלה לגבי הבחנה בין סוגי גסטרואנטריטים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

22/12/2014 | 14:05 | מאת: אליהו

לד"ר קופלמן שלום רב, מאוד אשמח אם תוכלי לענות על שאלתיי. בשבוע שעבר סבלתי מהתקף גסטרואנטריטיס פתאומי שלווה על ידי שלשול כבד, הזעה, צואב בצבע חום כהה ואפור, וטעם של ביצים מקולקלות בגרון ובושט. הרופא המשפחה מסר לי שמדובר בוירוס ואכן הסיפטומים שלשול חלפו כעבור יומיים אולם אני עדיין סובל מכאבי בטן מסוים וצבע היציאות נשאר כהה. אציין כי עשיתי קולונסוקפיה לפני כמה חודשים והתוצאות היו תקינות. שמעתי ממישהו מאז שיש אפשרות שהסימפוטמים שתיארתי מצביעים על גסטרואנטריטיס הנגרם על ידי החיידק Giardia. שאלותיי הם: כמה זמן אמור לקחת לגסטרואנטריטיס ויראלית לחלוף? שנית, האם יש דרך מבחינת דיאגנוזה רפואית להבדיל בין הסיפטומים של גסטרואנטריטיס ויראלית ולבין זו הנגרם על ידי החיידק Giardia או Giardiasis? שלישית, האם יש סיכוי שגם גסטרוטאנטריטיס הנגרם על ידי Giardiasis יחלוף לבד אם האם יש צורך בטיפול תרופתי? בתודה מראש ובברכה, אליהו

שלום רב גסטרואנטריטיס יכולה להיגרם ממגוון רחב של וירוסים וחיידקים. בדרך כלל המחלה חריפה, מוגבלת למספר ימים וחולפת ללא טיפול. במקרים קשים או שהמחלה לא מסתדרת מעצמה ויש הוכחה לחיידק - מטפלים באנטיביוטיקה. הג'יארדיה הוא טפיל, לא חיידק.בדרך כלל מדובר בסימפטומים כרוניים, אם בכלל. בסה"כ עושה רושם שאתה בתהליך החלמה, אך אם לא תחול הטבה מלאה - ניתן לבדוק קיומו של חיידק או טפיל בבדיקת צואה. בכל מקרה לזירוז ריפוי מגסטרואנטריטיס - פרוביוטיקה יכולה לעזור.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה