כאבים חלשים אך קבועים בתחתית בטן שמאל

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

20/12/2014 | 12:50 | מאת: עדנה

שלום, בת 74 בשנת 13'אושפזתי פעמיים בשל התקף דיברטיקולוזיס טופלתי באנטיביו' ודיאטה כמקובל. מקפידה מאז ומתמיד על מזון הנחשב כבריא.בחדשיים אחרונים יש לי כל הזמן מיחושים לא נעימים למטה בבטן מצד שמאל בעיקר בהליכה או רכינה או התכופפות. עלי לציין שלפני חדשיים עברתי פעם 2 קולונסקופיה ואין החמרה או דלקת. אני דואגת.מה לדעתכם סיבה למיחושים כאלו? והאם אפשר לראות משהו בU.S או בct?לא מוכנה לעבור שוב קולונסקופיה כמובן. תודה עדנה

שלום, CT בטן יכול להראות אם ישנה דלקת בדיברטיקולים = דיברטיקוליטיס. הקשר של הכאב לתנועה מעלה מחשבה על בקע. מומלצת בדיקה גופנית ע"י רופא.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה