בדיקת קולונוסקופיה חוזרת

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

08/12/2014 | 13:34 | מאת: מושיקו

שלום רב . אני בן 63 , בד"כ בריא . לפני כ 4 שנים עשיתי בדיקת קולונוסקופיה עקב גילוי דם סמוי , והאבחנה הייתה diverticulosis. כעט לאחר ששוב התגלה דם סמוי , נשלחתי שוב לקולונוסקופיה . האם יש הצדקה לעשות בדיקת קולונוסקופיה , פולשנית , ולא נעימה , חוזרת , אחרי 4 שנים , כשהסיכוי הגדול שההבחנה תחזור על עצמה . נ.ב. אין רקע משפחתי לגידול ממאיר במעי . תודה על התייחסותכם .

שלום רב. שאלה לי אליך - לשם מה לעשות בדיקת צואה לדם סמוי אם לא מתכוונים להתייחס לתוצאותיה? בדיקה חיובית מחייבת התייחסות. האפשרות למצוא משהו - קיימת. האפשרות למצוא אותו דבר כמו פעם - גם היא קיימת. הלוואי שהיינו יודעים מבלי לבדוק. יום טוב

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה