לנסופרזול

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

06/12/2014 | 16:49 | מאת: רונית

שלום רב, בני בן 6 סובל כמה חודשים מגאזים, בטן נפוחה מאוד אחרי האוכל. שלשולים לסירוגין ולאחרונה באופן יומי תחושת בחילה ורצון להקיא בערך שעה אחרי האוכל בשעות אחר הצהריים -ערב. ההקאות בדרך כלל לא מעלות דבר או כמות מעטה מאוד מהמאכל האחרון שאכל. אחרי ה'הקאה' יש הקלה. לילד יש תיאבון. רופא גסטרו שראה אותו התרשם וחשד באזופגיטיס ו/או ריפלוקס והמליץ על טיפול בתרופה לנסופרזול. נעשו בדיקות להימצאות הליקובטר ופרזיטים (יצא שלילי)ואצל רופא המשפחה לאיתור צליאקIGA TRANS IGA גם שלילי . אנו פונים לחוות דעת נוספת והתור בעוד 10 ימים. האם כדאי להתחיל לתת את התרופה לפני החוות הדעת הנוספת או שזה ישבש איבחון באמצעות אנדוסקופיה?

הייתי מתחילה את הטיפול במטרה להשיג הטבה (אם אכן מדובר בתהליך דלקתי בושט או בקיבה). אם תושג הקלה יהיה זה מרכיב נוסף בתהליך האיבחוני. אם לא - יש עוד מה לבדוק... שימו לב אם לא מדובר במרכיבים בתזונה, כמו אי סבילות לסוכר החלב.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה