נוגדנים לטראנסגלוטמינאז

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

04/12/2014 | 09:08 | מאת: יעל

שלום רב, בבדיקת דם נמצאו אצל בתי בת ה- 18 רמת נוגדנים לטראנס גלוטמינאז 48U/ml. אם אלו הם נוגדנים ספציפיים לצליאק מדוע יש לעשות ביופסיה כדי לאשש את האבחנה? האם לא ניתן לעשות בדיקות דם נוספות ולהימנע מפעולה פולשנית? בנוסף, מה המשמעות של בדיקה זו בשילוב עם IgA בטווח הנורמה? לציין כי הילדה בריאה, מלבד אנמיה קלה. בברכה

שלום לך. בדיקה אנדוסקופית + ביופסיות מהתריסריון נותנות מושג על מידת הפגיעה ברירית ואפילו מדרגות את מצב המחלה. האבחנה והטיפול לא משתנים, אבל זה טוב למעקב. כדי להתייחס לבדיקת הנוגדנים כנכונה, יש צורך ש - IGA יהיה בנורמה.

06/12/2014 | 18:18 | מאת: יעל

תודה רבה על תשובתך אני מבינה שכדי שתוצאת הביופסיה תהיה אמינה צריך להמשיך לאכול כרגיל. העניין הוא שהילדה הפסיקה לאכול גלוטן לפני חודשיים. האם יש לחזור לאכול גלוטן? אם כן לכמה זמן? יש לציין כי גם תוצאות בדיקת הדם היו אחרי חודשיים של דיאטה נטולת גלוטן. תודה מראש

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה