איך יודעים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

31/10/2014 | 21:13 | מאת: ויטלי בניון

בן 80 אושפז עקב דימום בתריסריון שנתגלה עקב צואה שחורה לחלוטין. מלנה. בגסטרוסקופיה נמצא קריש ודימום פעיל בוצעה צריבה bicap. בצום יומיים אחרי הפעולה בגסטרןסקופיה. יום ה3 עכל ללא בעיות ובערב יציאה ראשונה מאז הגסטרוסקופיה. שאלתי מתי ואיך ניתן לדעת שאין יותר דימום? היציאה הראשונה היתה שוב שחורה אבל נראה שזה השאריות במעי ממהלך הדימום בגסטרוסקופיה. ? או זזה מעיד על דימום מתמשך? מתי נדע שאין דימום ההמוגלובין 12 כל הזמן גם לפני הדימום וגם אחרי. כמה זמן מחכים להיות בטוחים שזה נעצר. האם צריך גסטרוסקופיה חוזרת? ?תודה

בכיב בתרסריון אין מחויבות לבצע גסטרוסקופיה חוזרת. בד"כ עוקבים אחר מדדים של יציבות המודינמית ( דופק, ל"ד), רמת המוגלובין, זונדה בקיבה. התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה