הבנת תוצאות בדיקת צליאק

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

29/08/2014 | 13:42 | מאת: דניאל

שלום, בבדיקת צליאק התקבלו התוצאות הבאות, אבקש לדעת אם ניתן להבין שאין חשש לצליאק או שיש משמעות אחרת לתוצאות: Gliadin IgG/IgA (DGP) 1.9 0 Units :יחידות 20 הערות לבדיקה: | בדיקה זו מחליפה בדיקת tTG-IgG -------------------------------- Immunoglobulin A הערות לבדיקה: קטן מ: 6 mg/dl | עשוי פעמיים -------------------------------- TransGlutaminase (IgA) Ab הערות לבדיקה: | לא מבוצע בחסר IgA. הועבר לבצוע | בדיקת (Gliadin IgG/IgA (DGP. תודה!!

שלום בגלל חסר בנוגדני IgA בוצעה בדיקת DGP ניתן להבין שאין עדות לצליאק לפי הבדיקות האלה.

31/08/2014 | 21:14 | מאת: דניאל

תודה על תשובתך. רק כדי להבין - האם זו שלילה ודאית של צליאק או שיש צורך בהמשך בירור?

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה