כאב בטן שמאלית ודימום

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

11/08/2014 | 14:29 | מאת: מוקי

ום, מזה מספר שנים אני סובל מכאבים מדי ]עם בבטן שמאלית תחתונה וגב תחתון עם עצירות ושילשולים לסירוגין. עברתי ניתוח בקע כמו כן עשיתי קולונוסקופיה לפני כ-7 שנים שבה גילו לדלקת במעי הדק הסופי עם חשד לקרוהן אך לא עברתי טיפול כלשהו. לפני כשנתיים ביצעתי שוב קולונוסקופיה שהייתה תקינה לחלוטין. מזה כשנה וחצי ע"מ לפתור את בעיית העצירויות התחלתי לקחת תוספי סיבים (קונסיל/בנפייבר) שעזרו מאוד לעצירות אך מה שקרה הוא ששמתי לב שהצואה יצאת מאוד דקה וצרה, לפעמים בכמות קטנה. כאבי הבטן בצד שמאל והגב ממשיכים לתקופות וכמו כן היה לי מידי פען אירועים של דימום רקטלי (דם טרי ומידי פעם גם מה שנראה כמו דם בהה וצמיג על הצואה) אובחנתי כסובל מטחורים ולפני כשלושה שבועות עברתי ניתוח דופלר עם קיבוע לטיפול בטחורים. הניתוח שיפר מאוד את עניין צניחת הטחורים אך לצערי כאבי הבטן רק התגברו (כאבים עמומים בצד שמאל תחתון וגב) כמו כן הדימומים גם כן לא פסקו ואף החמירו (מאירוע שהיה קורה פעם במספר חודשים ונעלם אחרי יום יומיים אני כבר כמעט 3 שבועות עם דימומים שנמשכים יומיים שלושה, הפסקה ליום-יומיים ושוב דימום באסלה ודם כ עלהצואה) כמו כן הצואה יוצאת מאוד דקה. מה לעשות, האם לגשת שוב לגסטרו ולבקש בדיקת קולונוסקופיה חוזרת? האם הדימומים נובעים עדיין מהטחורים? כמו כן ביצעתי mri בטן בעקבות הכאבים לפני כ 5 חודשים שהיה תקין. לעזרתכם אודה

שלום לך לאור הסימפטומים שלך ולאור ההיסטוריה שאתה מתאר והאבחנה של קרוהן בעבר, אני בהחלט ממליצה על קולונוסקופיה חוזרת ובדיקת האפשרות של דלקת במעי הגס.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה