פוליפים אצל אחי...

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

01/08/2014 | 21:53 | מאת: גלית

יש לי אח (היום בן 42) שיש לו מאז שהיה קטן פוליפים (היה דימום בצואה)אבל לא הרבה- כל שנה או כמה שנים מוצאים אצלו כמה פוליפים (בגיל העשרה מצאו מושבת פוליפים אבל בבירור התברר שאין להם נטייה לממאירות). לאחרונה הוא עשה, מצאו כמה פוליפים ואמרו שהוא יכול לחכות כמה שנים עד לקולונסקופיה הבאה. לכל המשפחה- הורים, אחים- אין דימום. השאלה שלי האם מה שיש לו זה גנטי וכל המשפחה צריכה להיבדק (אני בת 43) או שזה משהו ספיציפי לו והסיכוי שימצאו פוליפים אצלי הוא נמוך מאוד בעקבות מה שיש לו. דבר שני, האם באמת יש פוליפים שלא נוטים לפתח סרטן? תודה

ריבוי פוליפים אצל בן משפחה יכול להיות קשור לסינדרום גנטי, ויש מקום להתייעצות בהקשר זה (במרפאה גנטית). לפי הממצאים אצלו תינתן המלצה ליתר בני המשפחה. אכן ישנם פוליפים שאינם מתפתחים לסרטן.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה