לקטזין

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

16/07/2014 | 14:20 | מאת: אריאל

אילו מאכלים יכולים לגרום לגזים? מוצרי חלב בעיקר? גם פחמימות כמו פסטה ולחם? מה עם ירקות? ומה אני יכולה לאכול על מנת לקבל את הסידן הרצוי אם אני מפחיתה במוצרי חלב? הבעיה העיקרית שלי זה הגזים האלה כרגע, ללא שלשולים. ולא עשיתי את הניסוי בבית של הפחתת מוצרי החלב ואני גם לא רוצה ללכת לעשות בדיקה של אי סבילות ללקטוז היות וזה בדיקה שאורכת חמש שעות+- ואני חושבת שזה דיי חרטא, כי במקרה הגרוע ואפילו לא אקרא לזה גרוע, כי זה לא, מה יגידו לי? שאני צריכה מקסימום להימנע מחלב לא? אז אני חושבת שאני יכולה לבדוק את זה בבית נכון? קודם לפני הכל אם אנסה להפחית את מוצרי החלב ואראה שזה אולי עוזר לי.. אני רוצה לדעת אם החשיבה שלי היא נכונה ואת דעתכם בנושא. ושאלה אחורנה בבקשה- יש כמוסות של לקטזין שאולי יכולות לעזור לי לגזים? אני יכולה על דעת עצמי לקנות את זה? זה תוסף תזונה יש סכנה בכך אם קונה על דעת עצמי? ואם יש לכם המלצה למשהו אחר לגזים אני אשמח! תודה רבה לכם ויום נפלא.

שלום מאכלים מייצרים גזים יש להמנע מהם מוצרי חלב פירות ירקות קיטניות

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה