ירידה משמעותית במשקל ושלשולים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

10/06/2014 | 12:48 | מאת: דקיקה

לפני כחודשיים החלה אצלי תופעה של שלשולים. לאחר כשבועיים זה הפך לשילשולים רק בבוקר. בבדיקות דם שתן וצואה לא נמצא דבר. בנתיים חלפו כשישה שבועות נוספים כאלו בהם היו הפוגות חלקיות ושוב בקרים עם שילשולים. הקפדתי על תזונה מאוזנת וכן דיקור אבל המצב לא נפתר. בדיקת קולונוסקופיה מלפני שבועיים יצאה תקינה לחלוטין. מה שאותי מטריד יותר מהכל הוא הירידה במשקל. בחודש הראשון ירדתי כ 5 ק"ג המהווים יותר מ10% ממשקלי ולא מצליחה לעלות במשקל על אף אכילת מאכלים עתירי קלוריות, נסיון לתוספת של אנשור פלוס ועוד. לאן עוד לפנות?!! נתוני בסיס: גיל 38 משקל לפני ירידה 45 (קבוע ויציב תמיד) גובה 1.50 בריאה בדר"כ. תודה רבה!

11/06/2014 | 08:06 | מאת: ד"ר ויטלי ורז'ביצקי

שלום רב! ממליץ לעסוף כל הניתונים ומסמכים ולפנות לייעוץ גסטרואנטרולוג בק"ח. בברכה,

11/06/2014 | 09:22 | מאת: דקיקה

שלום ד"ר ותודה על תשובתך. פניתי כאן בפורום כמובן לאחר שהייתי בייעוץ אצל גסטרולוג גם דרך הקופה ואף אצל פרופ' באופן פרטי - הוא זה ששלח אותי לקולונוסקופיה. אשמח לשמוע אם יש לכם מנסיונכם רעיונות יצירתיים אחרים לבדיקות או לסיבות למצב. תודה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה