יציאות מרובות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

06/06/2014 | 16:35 | מאת: אתי כהן

לבעלי בן 55 יש יציאות רבות ביום אחד. כמעט אחרי כל ארוחה הוא בשירותים, 3-4 פעמים ביום. יציאותיו רכות, אך לא מוגדרות כשילשול. בדיקות הדם תקינות. הוא עבר בדיקת קולונוסקופיה שגרתית לפני כ-3 שנים שיצאה תקינה. כמו כן מידי שנה שולח בדיקת צואה לגלוי דם סמוי וגם היא תקינה. האם יש צורך בבירור נוסף? האם יש סיבה לדאגה?

הנורמה של מס' יציאות ביום משתנה בין בני אדם ותלויה בתנועתיות ובמה אוכלים. 3 - 4 יציאות ביום אינן מעידות על מחלה. רק אם ישנו שינוי בהרגלי היציאה ותחושה שמשהו לא - נורמלי מתרחש יש לפנות לבירור.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה