תוצאות קולונוסקופיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

26/05/2014 | 08:21 | מאת: אבי

שלום, לפני 4 חודשים ביצעתי קולונוסקופיה לבדיקת דימום (זוהי הבדיקה השלישית שלי ב-15 השנים האחרונות כאשר הקודמת היתה לפני כ-7 שנים) במימצאים היה רשום כי נכרת פוליפ שנראה כליפומה (מה שאומת גם בתשובה הפתולוגית), הצקום נראה מעוות, טחורים והנחיה לחזור על הבדיקה בעוד שנה. לציין כי לפני 15 שנה נמצא באיילון הסופי פוליפ אינפלמנטורי. שאלותיי: 1) הבנתי שהמימצא שפיר לחלוטין ואין מקום לדאגה !? 2) אם אכן המייצא שפיר, מדוע נקבעה בדיקה נוספת בעוד שנה ? 3) מה פשר הצקום המעוות ? האם בעייתי והאם נדרשת פעולה כלשהיא לגבי מי מצא זה ? המון תודות על היעוץ. נ.ב. בן 46, לא מעשן ולא שותה עם קולסטרול וסכרת.

אכן הממצא שפיר ולא דרושה בגללו בדיקה חוזרת תוך שנה. הרופא שבדק וראה אמור לתת לך תשובה על מהות הצקום המעוות.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה