תוצאת קולונסקופיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

07/05/2014 | 23:05 | מאת: אנה

לבעלי בן 50 ביצעו בדיקת קולונסקופיה , נמצא פוליפ "ממש גדול" כדברי הרופא (בכתב רשם רק גדול מ 1 ס"מ) על גבעול , לדברי הרופא הוצא בשלמותו, נשלח לביופסיה לדברי הרופא :"נראה שהכל בסדר וגמר עם העניין "(כלומר בעלי) שאלתי-אם הפוליפ ממש גדול כדבריו , ואם נשלח לביופסיה , איך יודע שהכל בסדר? האם בבדיקת הקולונסקופיה עצמה יכול הרופא לראות אם אין חדירה של הגידול למעי (גם אם לא יודע אם הפוליפ ממאיר או לא שהרי רק עתה נכרת וטרם נבדק )?

את צודקת - האבחנה של טיבו של פוליפ נעשית במדויק רק בבדיקה המיקרוסקופית שלו בפתולוגיה. בכל זאת הבודק, מתוך ניסיונו, מקבל רושם לפי המראה של הפוליפ וצורתו, אם מדובר בפוליפ שפיר או ממאיר. אז אם הרושם היה כזה - אפשר להירגע בינתיים עד שיגיעו התשובות מהפתולוגיה, שנותנות אבחנה סופית. כל טוב

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה