כבד שומני

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

05/03/2014 | 20:35 | מאת: מיקי

שלום בן 38 סובל מכבד שומני, אנזימי כבד מעט מוגברים, טריגלצרדים בדר"כ בנורמה ,מתקשה בהורדה במשקל. רציתי לשאול האם ישנם תוספי מזון שיכולים להועיל לכבד, ו/או לנקות אותו? האם תה צמחים של גדילן ושן הארי יעיל? קראתי לאחרונה על מוצר עם כורכומין שטוענים שמנקה את הכבד משומנים? וברמה עקרונית, האם תוספים מסוג זה לפחות בבחינת "אם לא יועיל, לא יזיק"? תודה

12/03/2014 | 08:48 | מאת: ד"ר ויטלי ורז'ביצקי

בוקר טוב! ממליץ עם ירידה במשקל בעזרת דיאטה (דיאטנית) ופעולות גופנית (מאמן אישי). בברכה,

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה