כאבים ברום הבטן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

19/02/2014 | 12:46 | מאת: ליאת

שלום, לפני שבועיים וחצי התחילו לי כאבים חזקים כשעה לאחר אוכל. הליקובקטר יצא שלילי, רופא גסטרו הפנה אותי לשיקוף - ושט, קיבה ותריסריון - להלן התוצאות: מעבר חופשי של הבריום דרך הושט לקיבה. דופן הושט ופריסטלטיקה תקינים. הודגם רפלוקס עד שליש עליון של הושט. מעבר טוב של החומר הניגודי למעי הדק. בצל וקשת התריסריון ללא ממצא חולני. בנוסף בבדיקת דם הערך "CRP" יצא 1.7. רופא גסטרו הפנה אותי לרופא משפחה להמשך הטיפול (לא ברור מדוע) וזה אמר להמשיך ליטול אומפרדקס למשך כמה חודשים. שאלתי היא, מהי למעשה האבחנה? האם יש לזה טיפול ממשי (ולא כדורים לכאבים), כמה זמן זה נמשך? האם זה יכול להוביל לדלקת? האם לעשות בדיקות נוספות ביחס לממצאים? כיצד אדע מה לאכול, אני חוששת מהכאבים ולכן בקושי אוכלת ואם כן אז מעט.. וחיה בפחד מהכאבים העזים שבאים לאחר מכן. זה מהווה קושי בתפקוד במיוחד בעבודה. אודה לתשובתכם המהירה, ליאת.

שלום לך הנתונים מראים שמדובר ברפלוקס - החזר חומצה מהקיבה כלפי מעלה אל הושט. האומפרדקס הוא הטיפול - מנטרל את החומציות בקיבה ומאפשר ריפוי לושט. כדאי לעשות שינויים בתזונה - פחות מתובל, פחות חמוץ, פחות קפה ושוקולד. אכילה במנות קטנות, לא לשכב במיטה מיד אחרי האוכל. המשיכי בטיפול בכדורים ואם לא יעזור פני שוב לגסטרואנטרולוג בעוד מס' שבועות. כל טוב

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה