הליקובקטר

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

03/02/2014 | 14:49 | מאת: נויייה

שלום קיבלתי הפנייה לעוד שלושה שבועות לגסטרוסקופיה והיום קיבלתי תוצאות בדיקת צואה חיוביות להליקובקטר פילורי. רופאת המשפחה נתנה לי מרשם לאנטביוטיקה. שאלותי : 1. האם לחכות עם האנטביוטיקה ולקחתה רק אחרי הגסטרוסקופיה כדי שהאנטביוטיקה לא תפגע במהימנות התוצאות? 2. האם יש צורך בכלל בגסטרוסקופיה נוכח התוצאה החיובית? ואפשר להסתפק באנטביוטיקה? היו לי פעמיים אפיזודות של שעות ארוכות של התקף כאבים חמור בבטן עם בחילות וחולשה וצמרמוות. 3. האם עדיף לטפל בחיידק דרך הגסטרוסקופיה ולוותר על האנטביוטיקה? תודה

10/02/2014 | 08:51 | מאת: ד"ר ויטלי ורז'ביצקי

שלום רב! במידה ויש זיהום בHP יש לקחת טיפול אנטיביוטי לארדיקציה. לגבי צורך בגסטרוסקופיה- זה תלוי בסיבה - יש להתייעץ עם רופא מטפל.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה