בדיקת גסטרוסקופיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

24/09/2013 | 10:44 | מאת: דנה

שלום רב , אני מרגישה לעיתים רחוקות ,כפעם בשלושה שבועות תחושה של צרבת באזור הוושת .לא ראיתי קשר בין מאכל מסויים לתחושה זו . בנוסף , במיוחד לאחר שינת צהריים אני מרגישה לפעמים שהאוכל לא עבר עיכול . לעיתים לאחר שאני אוכלת ,אני מרגישה שהבטן מתנפחת . הרופא שלח אותי לבדיקת גסטרו מבלי לבצע בדיקות נוספות שאני חושבת שחשובות כמו : בדיקת הליקובקטר פילורי , בדיקת רגישות ללקטוז ואולי עוד בדיקות מעבדה רלוונטיות . אנא התייחסותכם : האם הבדיקה הפולשנית מוצדקת ביחס לתדירות של התופעות ? האם בבדיקת גסטרוסקופיה ניתן לזהות גם אם ישנה דלקת שקשורה לחיידק הליקובקטר ? תודה רבה

ההחלטה האם לבצע גסטרוסקופיה תלויה בגורמים נוספים כגון גיל החולה, סיפטומים "אזהרה" כמו ירידה במשקל, אנמיה. גסטרוסקופיה יכולה לאבחן זיהום ע"י הליקובקטר. התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה