קולונוסקופיה וירטואלית

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

23/09/2013 | 20:54 | מאת: מוטי

עלי לעבור בפעם הראשונה ( גיל 52 ) בדיקת קולונוסקופיה של המעי הגס. אני בודק את האפשרות לבצע זאת על ידי קלונוסקופיה וירטואלית. אודה לחוות דעת בנושא זה. אני מבין שכיום בדיקה זו משמשת תחליף לבדיקה המסורתית. כמו כן ברצוני לדעת האם כמות הקרינה אליה נחשפים בבדיקה כזו מהווה בעייה.

קולונוסקופיה וירטואלית היא בדיקת סיטי של מעי גס שכוללת ניפוח המעי. גם בבדיקה זו כמו בקולונוסקופיה רגילה קיים סיכון לנקב המעי אומנם מופחת יותר. מצריכה הכנה כמו קולונוסקופיה רגילה. במידה ומוצאים פוליפ אז צריך לעבור שוב הכנה ולעבור קולונוסקופיה רגילה. אכן יש חשיפה לקרינה כמו בבדיקת סיטי רגילה התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה