כבד מוגדל

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

12/09/2013 | 20:23 | מאת: אסף

ערב טוב בן 39, במעקב חצי שנתי US עקב כבד שומני. בבדיקה האחרונה: "כבד- בעל מרקם שומני, קושי בהדגמה לעומק, מוגדל כ- 21 ס'מ גודלו. לבלב- הודגם חלקית, ללא ממצא בולט" האם 21 ס"מ זה גודל חריג במיוחד ודורש התייחסות/בירור מיוחדים, או שכבד שומני לכשלעצמו יכול להסביר את הגודל הזה ? תודה

כבד מוגדל. יכול להיגרם ע"י כבד שומני. יכולות להיות סיבות אחרות. מה היה גודלו בבדיקה קודמת? המשך בירור לפי המלצת הפטולוג מטפל תשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת

12/09/2013 | 23:21 | מאת: אסף

בבדיקה לפני כחצי שנה : "כבד- בעל מרקם שומני, קושי בהדגמה לעומק, רושם שמוגדל אך לא ניתן למדידה" בבדיקה לפני שנה : "אולטראסאונד בטן: כבד- בעל מרקם שומני , מעט מוגדל, הדגמתו לעומק מוגבלת" תודה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה