הסננה שומנית של הכבד

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

11/09/2013 | 20:58 | מאת: מאיר

שלום בן 39, עם עודף משקל (לא ברמה מוגזמת) ידוע כסובל מכבד שומני כבר שנים, עם אנזימי כבד מוגברים קצת. מבצע מעקב ע"י US ובדיקת דם מדי חצי שנה. לאחרונה עשיתי ct חזה עקב חשד כלשהו שנראה בצילום חזה, ובסיום יש התייחסות לכבד : " בבטן העליונה - הסננת שומנים משמעותית של הכבד" א. האם זו פשוט ההגדרה של כבד שומני כפי שמוכר לי מה- US ? ב. האם בדיקת הסיטי חזה שלא כוונה ספציפית לכבד, יכולה להעיד שמעבר להסננה אין כל תהליך דלקתי/צלקתי/כל בעיה אחרת בכבד ? תודה

בדיקות הדמיה יכולות לרמז כי יש הסננה שומנית של הכבד. אבחנה דפניטיבית בביוופסיה. לאבחון הצטלקות של הכבד יש בדיקות דם ובדיקות לא פולשניות כמו פיברוסקן אך עדיין הבדיקה המדוייקת יותר היא ביופסיה. לרוב לא מבצעים ביופסיה רק כדי לאבחן כבד שומני אלה כדי לשלול סיבות אחרות מומלץ מעקב הפטולוג תשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה