קולונוסקופיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

09/04/2013 | 21:45 | מאת: דוד

שלום עברתי בדיקת קולונוסקופיה ונימצאה במעי הדק הסופי התכייבות אחת בגודל 5-6 מ"מ האם זה יכול להצביע על מחלת קרוהן.?ומה הפירוש של התכייבות האם זה אותו פירוש של אירוזיה?..תודה רבה

להתכייבות/ארוזיה במעי הדק הסופי עשויים להיות מספר גורמים, ביניהם נזק מתרופות, מחלות אחרות וכו'. אבחנה של קרוהן מתבצעת לרוב על סמך מכלול של גורמים ביניהם התסמינים, הדמיה, מראה אנדוסקופי וביופסיות. מומלץ לפנות לרופא המטפל / בירור גסטרו מסודר. *התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה