הצרות במעי הגס - מה לעשות?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

11/02/2013 | 22:44 | מאת: יוסף

שלום רב, אימי עברה קולונוסקופיה שגרתית והיה קושי לעבור את המעי הגס הרוחבי בשל אזור קצת צר, וכן בעקר כי התלוננה על רגישות או כאב במהלך הקולונוסקופיה אפילו שהיתה מטושטשת, אז רופא הגסטרו עצר. השלימו הבבדיקה ע"י CT קולונוסקופיה- אני מצטט[" מודגם אזור לאורך 7 ס"מ בקולון הרוחבי בעל קוטר שונה-מעט מוצר ללא הסננת שומן סביבו וללא לימאדנופתיה חשודה. לאור קיום "היצרות" בבדיקת קולונוסקופיה(לפי מכתב ההפניה) במיקום זה לשקול קולונוסקופיה חוזרת"] אימי חזרה שוב לרופא גסטרו שאמר שאולי יערכו בדיקה חוזרת עם אופציה להרחבה ונטילת ביופסיות תחת נוכחות מרדים. ויש סיכון לפרפורציה.... אימי מאוד חוששת והרופאה אפילו אמרה לה שיש אופציה ללכת ישר לניתוח. מה דעתכם ? מאוד אעריך תשובתכם . האם זה נשמע ממאיר ? איך לדעתכם הייתם ממשיכים? האם יש מכוני גסטרו טובים יותר בביצוע פעולות אלו בארץ? תודה ! יוסף

<p>באופן עקרוני היצרות במעי הגס מחייבת התייחסות !!. לצערי לא ניתן על סמך תיאור בלבד לת מענה הולם ומקצועי. רצוי להיוועץ ברופא המבצע אשר התרשם מהמראה האנדוסקופי של ההיצרות וכמובן להתייחס לנתונים נוספים ביניהם גיל, מחלות רקע, הסיבה לבדיקה, התסמינים, בדיקות מעבדה, ההדמיה שתוארה כמו גם נתונים נוספים. מומלץ לפנות לרופא המטפל/ייעוץ גסטרואנטרולוג מסודר בהקדם. .*התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת</p>

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה