קולונסקופיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

26/03/2009 | 08:52 | מאת: לאה חינסקי

אני בת 61 בריאה ללא רקע משפחתי של סרטן המעי הגס.מופעל עלי לחץ לעבור קולונסקופיה . אני חוששת מהבדיקה הפולשנית בבדיקה אך גם בבדיקה הוירטואלית הבנתי שיש סיכון בניפוח המעי. ברצוני להוסיף שאני עושה בדיקה לדם סמוי מדי שנה. האם אני בכלל חייבת לעבור את הבדיקה שבכל דרך יש בה סיכון?

26/03/2009 | 09:39 | מאת: ד''ר אוה ניב

שלום לאה. כל הכבוד שאת עוברת בדקית דם סמוי בצואה כל שנה --זה יותר טוב מכלום. אך ידוע שרגישות הבדיקה זו היא די נמוכה. הבדיקה הרגישה ביותר היא קולונוסקופיה ואכן מומלץ לך לעבור אותה. הבדיקה היא גם אבחנתית וגם טיפולית (במידה ויימצא במהלך הבדיקה פוליפים, הם ייכרתו).כמו בכל בדיקה פולשנית גם קולונוסקופיה כרוכה בסיכונים אך הם די נמוכים. בדיקת קולונוסקופיה וירטואלית דורשת אותה הכנה ואותו ניפוח אויר כמו קולונוסקופיה רגילה אך לא דורשת הכנסה של צינורית למערכת העיכול. גם בבדיקה זו יש סיכונים. בניגוד לקולוסקופיה רגילה , בדיקה וירטואלית היא אבחנתית בלבד ולא מאפשרת כריתת פוליפים או לקיחה של ביופסיות. לכן במידה והיא מאתרת ממצאים, יהיה צורך בקולונוסקופיה רגילה. מסיבה זו אנו ממליצים קולונוסקופיה רגילה לכל אוכלוסיה מעל גיל 50 ורק במקרים בהם קיימת בעייתיות לגבי קולונוסקופיה רגילה (כגון הידבקויות, היצרויות במעי גס, שימוש במדללי דם שלא ניתן להפסיקם) החולים מופנים לבדיקה וירטואלית.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה