אחרי ניתוח סרטן במעי הגס

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

17/03/2009 | 15:39 | מאת: נ.

אימי, בת 83, עברה לפני כשלושה שבועות ניתוח להסרת גידול ממאיר במעי הגס. בבדיקות שנערכו לה שבוע לאחר הניתוח נמצא- בקטגוריה סמני סרטן- CEA 6.1 ng/ml. האם זה עלול להצביע על כך שעדיין מקנן הסרטן בגופה או שמא אילו יכולים להיות שרידים של הסרטן טרם הסרתו? עדיין לא קיבלנו תשובת הפתולוגיה.

18/03/2009 | 07:47 | מאת: פרופ' צבי פיירמן

לנ שלום יש חשיבות לרמה של CEA טרם הניתוח לראות מגמת עליה או ירידה בכל מקרה רמה של 6.1 מעלה את החשד שיש פיזור גרורתי ויש חובה להשלים בירור בתיאום עם אונקלוג

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה