גסטרוסקופיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

04/02/2009 | 23:10 | מאת: CH694

שלום לד"ר , עקב כאבי בבטן עליונה והקאות מרבות חוזרות , עשיתי גסטרוסקופיה , והנה התשובה של הרופא , נלקח כמה ביאופסיות ממקומות שונים ועדיין אין תשובה לתוצאה ... אודה לך אם תוכל להסביר לי במילים פשוטות את הממצאים והאבחנה האנדוסקופית ,וגם כן , ממה זה יכול להיות (אם נשלל החיידק , נשללו גידולים , ולא לוקחת תרופות ) ? בנתיים אני מטופלת בלוסק 120מ"ג ביום . תודה מראש על כל עזרה , פרה מדיקציה : UNSEDATED ממצאים : הפעולה בוצעה לאחר XYLOCAINE SPRAY בלבד , בשל היעדר גישה לוריד ובהסכמת המטופלת . ושט תקינה , בקיבה נשאבו כמויות גדולות של תוכןקיבה בצבע מרתי . קיבה כולל היפוך – מספר כיבים 1.2 מ"מ באנטרום וצלקות גדולות . 2 כיבים גם בתעלה הפילורית . בפילורוס ארוזיה , חלק ראשון( אדום ובצקתי) כיבים מרובים סירקולריים וגדולים התופסים שטח ניכר מהיקף התרסריון . אנגולתיה חדה במעבר לחלק שני אשר נראה תקין . ביוספיות מרובות . הפעולה נסבלה היטב ללא סיבוכים . אבחנה אנדוסקופית : 1- GASTRIC ULCERS. 2- DUODENITIS ACUTE ANGULATION TO 2 PART . 3- GASERIC OUTLET OBSTRUCTION. נשלחה פתולוגיה והביופסיות היו מ- ANTRUM ULCERS ומ- STOMACH BODY המלצות : לקבוע מועד ל- EUS רדיאלי קיבה . המשך אומפרדקס 60 מג פעמיים ביום .

נשמע שמצאו לך מחלה פפטית, כלומר פצעים - כיבים מרובים בקיבה ובתרסריון. באמת לרוב חיידק הליקובקטר אחראי לזה, או שימוש בתרופות נוגדות דלקת /חום/כאבים כגון אספירין, וולטרן, ודומיהם. נלקחו לך ביופסיות כדי לודא שבאמת מדובר בדלקת, ודלקת בלבד. לעיתים רחוקות מחלה פפטית יכולה להיות קשורה לרמת גסטרין גבוהה - הורמון שמופרש בכמות גדולה ומגרה הפרשת חומצה ויצירת פצעים. לכן אם אכן לא ימצא חיידק גם בביופסיות ואם אכן לא נטלת תרופה מהסוג שהזכרתי - שווה לבדוק רמת גסטרין בדם. את הגסטרין בודקים בלי טיפול בלוסק (צריך להפסיקו). סיימי קודם קורס טיפולי בלוסק כדי לרפא את הפצעים ואחר כך בידקי הגסטרין.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה