דם סמוי בצואה אצל אבא שלי

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

06/02/2020 | 09:45 | מאת: מיה

שלום רב לאבא שלי בן ה 56 ללא רקע מחלות , התגלה דם סמוי בצואה בבדיקה שגרתית שהוא מבצע כל שנה . רופא המשפחה ביקש ממנו להזמין תור לקולנוסקופיה . לאבא שלי יש טחורים . הבעיה היא האי וודאות שאנו נמצאים בה כרגע אנו משפחה שסובלת מחרדת בריאות ורופא המשפחה לא נתן מענה לאבא שלי הוא סירב לענות על שאלות ותהיות ואבא שלי מרוסק נפשית . מה הסיכוי שיתגלה ממצא סרטני ? והאם במידה ויתגלה סרטן אחוזי הריפוי הם טובים ?

06/02/2020 | 13:27 | מאת: לא רופא

היי מיה היקרה, אין לכם מה לחשוש פשוט לעשות את מה שהרופא מנחה. למיטב הבנתי בדרך כלל גידולים ופוליפים גדלים בקצב מאוד מאוד איטי. זה מטרת הבדיקה, לאתר מקור לדימום סמוי בהקדם אם זה טחור, פוליפ או גידול התחלתי או עשרות סיבות אחרות. תהיו רגועים!

06/02/2020 | 13:36 | מאת: לא רופא

מה שאמור להרגיע אתכם זה ששנה שעברה הוא עשה בדיקה. שיש לו טחורים. שבדרך כלל פוליפים גדלים בקצב איטי. זו מטרת הבדיקה לאתר דימום סמוי מעשרות סיבות שפירות שחלק מאוד קטן מהן זה גידולים וגם אם חלילה זה גידול הוא יאותר בבדיקת סקר ולא כאשר יש סימפטומים אחרים. זה ממצא סופר שכיח ואין לכם מה לדאוג פשוט לפעול לפי הנחיית הרופא, חבל על כל רגע של חרדה מיותרת!

התעסקות באחוזים כעת אינה תורמת כלל לקידום המצב. לא ניתן להסיק כלל מנוכחות דם סמוי על טיב הממצאים או הפרוגנוזה שלהם. יש להשלים קולונוסוקופיה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה