שאלות הבנה כלליות --

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

09/01/2020 | 08:06 | מאת: לא רופא

שלום רב, 1. האם לאחר ביצוע קולנוסקופיה וכריתה של פוליפים וקבלת הנחיה לחזרה בעוד 5 שנים על קולנוסוקפיה יש לעשות בכל שנה עד הבדיקה הבאה בדיקת דם סמוי? 2. לגבי הבדיקה של המבחנה עבור דם סמוי שמבוצעת בקופח מכבי(מברשת בתוך מבחנה עם נוזל), עד כמה הבדיקה רגישה לדם והאם תיהיה רגישה לדם במערכת עיכול עליונה? אך הבדיקה נקראת, האם זה fit? 3. האם פוליפים בכל חלקי מערכת העיכול מדממים? עד כמה פוליפ שמדמם נפוץ בהערכה באחוזים? בתודה וכבוד

הדם הסמוי הינה בדיקת סקר תחליף לקולונו, אם עושים קולונו סקר בתדירות המומלצת אין צורך בעוד דם סמוי. הבדיקה רגישה למעי הגס, רגישות עד 80%. נדיר שפוליפ מדמם, פוליפ מדמם בד"כ גדול, רוב הפוליפים עם הפוטנציאלי לממאירות במעי הגס

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה