סותרי חומצה תופעות לואי

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

05/01/2020 | 17:48 | מאת: בני

שלום מעוניין לדעת מה הסיכון בלקיחת סותרי חומצה יש מחקרים שקראתי שדי הבהילו אותי המצביעים שיש קשר בין נטילת סותרי החומצה לבין סרטן הקיבה ודמנציה ולתופעות אחרות האם נטילת סותרי החומצה לתקופה של חודשיים ספורים בטוחה?

סותרי חומצה הם בטוחים ולא הוכח קשר עם סרטן הקיבה. הקשר שפורסם במחקר הינו קשר מטעה, שנובע ככל הנראה מחיידק ההליקובקטר, שגורם לדלקת כרונית שגורמת לסרטן הקיבה. חולים שהיה להם דלקת קיבלו סותרי חומצה, והמסקנה הייתה מוטעית כי יש אסוציאציה בין התרופה לסרטן הקיבה, שהסיבה הינה בעצם החיידק והדלקת.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה