תוצאות ביופסיה מהמעי והקיבה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

31/12/2019 | 14:09 | מאת: טל

כחלק מבירור אנמיה , התוצאה חיובית בבדיקה צואה להמצאות חיידק אליקובקטר, נשלחתי לביצוע גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה. לא נמצא משהו חריג, נלקחו 3 ביופסיות: 1. תריסריון חלק 2 פרורי רקמה בקוטר 0.3 ס"מ כל אחד 2. אנטרום רקמה בקוטר 0.2 ס"מ 3. גוף קיבה רקמה בקוטר 0.2 ס"מ תוצאות ביופסייה: 1. Duodenal biopsy, 2nd part: Mild focal villous blunting with intraepithelial lymphocytes up to 45 per 100 enterocytes Serologic test is recommended 2 & 3. Gastric biopsies, antrum and body: Moderate chronic gastritis Helicobacter pylori not identified מה זה אומר? האם הכל תקין? עדיין לא התחלתי את הטיפול האנטיביוטי שרשמו לי, האם כדאי להתחיל? C.T מעי דק יצא תקין תודה רבה

בהעדר חיידק אין צורך להתחיל טיפול אנטיביוטי. שאר הממצאים יש לשוחח עם הרופא המפנה, פרשנותם תלויה בתלונות ובממצאים האנדוסקופיים.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה