בקע בקיבה, שיעול ריפלוקס , מתח

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

12/12/2019 | 22:02 | מאת: אורלי

לפני חצי שנה עשיתי גסטרוקופיה בשל אנמיה ולא מסיבת צרבות או כאבים! (מבחינת האנמיה אין שום ממצאים). הממצא היה הייטוס הרניה. אחרי 3 חודשים מהגסטרוקופיה היה לי שיעול עם ליחות (וטופלתי עם אנטיוביטקה). כשנגמר השיעול פתאום היה לי הרגשת גודש בבית החזה, צרבות, צרידות וכו, הרופא אמר שיש לי ריפלוקס ואין יותר ליחות של השיעול. שאלתי האם עקב השיעול העז התפתח לריפלוקס כי לא היה לי לפני השיעול ? או בגלל הבקע הקטן ההייטוס? או בגלל מתח נפשי שעברתי? ערב נפלא

בקע סרעפתי הינו ממצא שכיח לעיתים הוא גורם מסייע בהתפתחות רפלוקס. שיעול יכול להיות קשור ברפלוקס או כתוצאה ממנו אך רצוי להיבדק עי רופא ולוודא שאין סיבה אחרת לשיעול

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה