שוני בתרופות בקו השנייה להכחדת הליקובקטר פילורי

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

06/12/2019 | 15:03 | מאת: אביעד

היי אובחן אצלי הליקובקטר פילורי ונתנו לי אנטיביוטיקה כ קו ראשון ובבדיקה החוזרת מסתבר שזה לא הרג את החיידק. עכשיו הרופא משפחה רוצה לתת לי כקו שני בניסיון להרוג את החיידק את התרופות הבאות: bismuth subsalicylate tablet 262mg 262M- כדור אחד ארבע פעמים ביום. Omepradex 20mg cap 20mg - כדור אחד פעמיים ביום tetracycline 29/3 250mg(28) tab 25 - שני כדורים ארבע פעמים ביום metronidazone tab 250mg 250mg - שני כדורים שלוש פעמים ביום הבעיה שזה מאוד שונה ממה שקראתי כאן: https://www.clalit.co.il/he/your_health/family/Pages/helicobacter_pylori.aspx שם כתוב שהטיפול המקובל הוא: הטיפול הנפוץ ביותר - שנקרא "הטיפול המרובע" - כולל שילוב של נקסיום 40 מיליגרם פעמיים ביום, מוקסיפן 1 גרם פעמיים ביום, פרוטוציד 500 מיליגרם פעמיים ביום וקלסיד 500 מיליגרם פעמיים ביום במשך 10 ימים עד שבועיים. השאלה היא: איך זה יכול להיות שהתרופות שנותן הרופא משפחה שלי שונות מהמקובל? כדי לקבל חוות דעת שנייה מרופא משפחה אחר או מרופא גסטרו?

קיימות מספר אפשרויות טיפוליות. במידה וקיים ספק מציע לפנות לייעוץ גסטרו מסודר

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה