האם באמת אני צריך קולונוסקופיה ואילואוסקופיה?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

04/12/2019 | 21:48 | מאת: דן

שלום, אני בן 29, סובל כבר יותר מעשר שנים ממעי רגיז. הבעיה מתבטאת בנפיחות, שלשולים לעתים קרובות ו/או צואה רכה, ספיגה חלקית של רכיבי המזון, גזים וריבוי יציאות. הלכתי לגסטרולוג ועבתרי לא מעט בדיקות בנושא. לא נמצאה בעיה ספציפית, ולכן אני בינתיים מאובחן כסובל מIBS. הגסטרולוג שלי המליץ שאעשה קולונוסקופיה ואילאוסקופיה כ"מוצא אחרון", וזאת למרות שבדיקת קלפרוטקין אצלי יצאה תקינה (לא הצביעה על דלקתיות). העניין הוא שמבדיקה באינטרנט זה נראה שבדיקת הקלפרוטקין אמינה מספיק בשביל להצביע על האם אני סובל מכרוהן ו/או קוליטיס, מה שמצביע על כך שאולי בדיקת הקולונוסקופיה ואילאוסקופיה מיותרת. מצד אחד אני כבר סובל מהבעיה ואם הקולונוסקופיה יכולה לעזור להבין ממה אני סובל אז אני כמובן בעד, מצד שני אני מעדיף שלא לבצע קולונוסקופיה אם אין צורך בכך ובנוסף שמעתי שייתכנו סיבוכים לאחר בדיקה זו (סיכוי נמוך מאוד אבל עדיין קיים). האם היית ממליץ לבצע קולונוסקופיה לבדיקת מחלות מעי דלקתיות, גם במקרה שבו בדיקת קלפרוטקין יצאה בטווח הנורמה? מה דעתך בנושא? תודה רבה מראש

כל הנתונים שציינת בפנייתך נכונים. כמו כל דבר בחיים ישנם יתרונות וחסרונות בכל דרך פעולה ואין תשובה חד משמעית אשר תופסת בכל המקרים. ייתכן ויש דקויות נוספות אשר אינן עולות בצורה חד משמעית בפנייתך אשר הביאו להמלצה לבצע את הבדיקה כ"מוצא אחרון". אם קיימת התלבטות ניתן לחזור לגסטרואנטרולוג המטפל או לפנות חוות דעת נוספת.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה