פענוח אולטרסאונד בטן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

01/12/2019 | 20:14 | מאת: זהבית

שלום, אני בת 30, בריאה בדכ ב"ה. לפני כארבעה חודשים טיפלתי בחיידק ההליקובקטור. מאז סובלת מכאבים לסירוגין בבטן העליונה, ותחושה של מלאות אחרי ארוחה. ביצעתי היום אולטרסאונד בטן ונרשם: לבלב מרקם מגורגר יתכן על רקע פנקריאטיטיס כרונית. אודה לקבלת הסבר מה משמעות הדבר.

03/12/2019 | 20:52 | מאת: זהבית

פירוט מהפיענוח האולטרסאונד: לבלב אינו מוגדל, מרקמו מעט מגורגר דיפוזי בעיקר באזור הזנב, אין הרחבת צינור הלבלב המשותף.

US בטן אינה בדיקת הבחירה להדגמה של הלבלב. עם זאת כאשר עולה חשד לשינויים ברקמת הלבלב רצוי להשלים הדמיה נוספת (לדוגמא CT בטן וכו') רצוי לפנות לרופא המשפחה אשר יסייע בידך בהכוונה לגבי המשך הבירור

ראי תשובה מצורפת

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה