האם רופא גסטרו מאבחן בקולנוסקופיה גם בעיות פרוקטלוגיות?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

15/11/2019 | 12:56 | מאת: ישראל

שלום האם בבדיקת קולנוסקופיה מתמקדים גם באזור פי הטבעת לראות אם יש טחורים או בעיות אחרות שעלולות לגרום לגרד? כ"כ לגבי מחלת הסעיפים באם ישנה? והאם רופא הגסטרו שעושה את הבדיקה מתמחה גם באבחון של בעיות בפי הטבעת? תודה

הרופא המומחה בפי הטבעת נקרא פרוקטולוג בקולונוסקופיה מאבחנים בסעיפים וטחורים

30/11/2019 | 20:23 | מאת: דנית

אני מבולבלת משום שהייתי אצל רופא גסטרו ולאחר מכן אצל רופא אחר מתחום אחר. הרופא מהתחום השני שאל אם הייתה לי בדיקה רקטלית אצל רופא הגסטרו. לא עברתי בדיקה כזאת, אבל אם אני מגיעה לגסטרו עם תלונות על חוסר התרוקנות ליד פי הטבעת, הוא יגיע להחלטה שהוא צריך לבדוק אותי באותו הרגע?

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה