הכנה לבדיקת קולנוסקופיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

11/11/2019 | 23:35 | מאת: בני

שלום אני אמור לעבור בפעם הראשונה בדיקת קולנוסקופיה בהוראות הכנה כתוב שיום לפני הבדיקה אין לאכול פירות וירקות וכו', ושלאחר ארוחת צהרים יש לשתות מרק צח או מים או מיץ פירות צול תה ונס קפה. 1. מה זה מרק צח? האם מרק שהתבשל בו עוף וירקות גם בסדר (כמובן מבלי לאכול את העוף או הירקות עצמן)? 2. אפשר להמתיק את הקפה והתה עם סוכר וממתיקים אחרים? 3. מה לגבי קפה עם תוספת של חלב? (זה רלוונטי גם לערב שלפני הבדיקה וגם לבוקר של יום הבדיקה) 4. האם יש צורך בצום מנוזלים זמן מה לפני הבדיקה עצמה או ששתיה שותים רגיל ללא הגבלה? תודה רבה

מרק צח זה מרק מבושל אבל אתה שותה רק את המרק ולא אוכל בשר או ירקות שהתבשלו יחד איתו. ניתן להשתמש בממתיקים אבל לא לשתות חלב אתה תמשיך לשתות עד 4 שעות לפני הבדיקה - צום מולט 4 שעות לא אוכלים ולא שותים

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה