טיפול להילקובקטר

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

06/11/2019 | 20:00 | מאת: אורן

שלום, תבחין נשיפה להילובקטור יצא 23.18 וקיבלתי טיפול מרובע amoxicillin,tindazole,clarithromycin לשבועיים וesomeprazole ל45 יום בנוסף נקבע תור גסטרוקופיה. תסמינים של צרבת,גיהוקים,בטן נפוחה,תחושת שובע,כאב בחזה ובושט,גרד רקטאלי שהחלו בתדירות גבוהה בשלושה שבועות אחרונים. אני מבין שהטיפול האנטיביוטי לא יעיל תמיד ומחליש את עמידות המערכת החיסונית למזהמים לשנים. האם כדאי להתחיל טיפול אנטיביוטי בכלל? האם ישנו תמהיל אנטיביוטי יותר טוב וקצר(לדוגמא Amoxicillin ו-PPIs למשך 5 ימים, ובהמשך - Clarithromycin, ‏Tinidazole ו-PPIs ל-5 ימים נוספים)? האם להמתין אם הטיפול האנטיביוטי לאחר גסטרוקופיה? תודה

חלק מהתלונות שלך כן יכולות להיות וסברות ע"י החיידק ובמקרה הזה צריך לקחת את הטיפול למשך 10 ימים ז מספיק טוב ולא אמור להחליש את מערכת החיסון

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה