פענוח בדיקות דם לגלוטן אשמח לתשובה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

03/11/2019 | 10:17 | מאת: נורית

היו לי פצעים בידיים והפסקתי לאכול גלוטן - במשך שנתיים לא אכלתי והמצב של הפצעים השתפר. עשיתי בדיקות דם כאשר לא אכלתי גלוטן בכלל, יצא לי IgA אפס לאחר שאכלתי ממש קצת גלוטן - אלו תוצאות הבדיקה - IgA 138 IgG 1247 Transglutaminase קטן מ- 0.5 לאחר מכן, כאשר אכלתי גלוטן ה- IgA עלה ל - 152 מה המשמעות של הבדיקות? האם יש לי רגישות לגלוטן? תודה

יתכן אבל לא לא בהכרח בגלל רמות אפסיות של IGA אבל צריך לבדוק נוגדנים אחרים של צליאק שאינם IGA כמו GDP שזה IGG וביופסיה מתרסריון בבדיקת גסרוסקופיה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה