תוצאות מנוגדות לחיידק ההליקובקטר

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

22/10/2019 | 22:18 | מאת: רון

שלום, אבא שלי בן 78 כבר תקופה חש סימפטומים של עצירות ותחושה שהאוכל "יושב" לו לאחר ארוחה. עבר תבחין נשיפה שיצא חיובי וקיבל קו טיפול ראשון שלא עזר. תבחין נשיפה נוסף נלקח חודש לאחר סיום הטיפול וגם יצא חיובי. בעקבות כך עבר גסטרוסקופיה (תקינה) עם תרבית להליקובקטר אך התוצאה יצאה שלילית שמנוגדת לתוצאת תבחין נשיפה. מה זה אומר לגבי נוכחות החיידק? בנוסף, הוא מציין נוכחות של מעט דם בצואה..יש לציין כי קולונוסקופיה שנה שעברה היתה גם כן תקינה אשמח להכוונה. תודה רבה

לאור גסטרוסקופיה תקינה ותרביות שליליות אין צורך בטיפול להליקובקטר. באשר לדימום מציע בדיקת פרוקטולוג . יתכן ויש צורך לחזור על קולונוסקופיה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה