האם ריפוקס יכול להתחפש לאסתמה בינונית?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

18/10/2019 | 22:12 | מאת: מיכל

שלום, רציתי בבקשה לברר: האם ריפלוקס ובקע סרעפתי שמטפול עם נקסיום פעמיים ביום יכול להתחפש לאסתמה שמצריכה סרטייד 250 פעמיים ביום וסינגאולייר? בגיל 20 היתה לי דלקת ריאות ולאחר מכן אבחנו לי אסתמה ללא תפקודי ריאות, והייתי חייבת לקחת משאפים עד גיל 36 כיום, סרטייד 250 פעמיים ביום וסינגולאייר, וב 3 חורפים פרדניזון. כשקיבלתי לעשות תפקודי ריאות כעבור שנה מאבחון האסתמה, הם יצאו תקינים, . בחורף האחרון היתה לי החמרה, כשהגעתי לרופא ריאות הגעתי עם 2 שאיפות וינטולין וסרטייד 500, ותפקודי הריאות הקצרים במכשיר אצלו יצאו תקינים, לאחר החורף האסתמה השתפרה למצב הרגיל של סרטייד 250 פעמיים ביום. העניין הוא שאני מקבלת חיסונים נגד אלרגיה לאבק ורופא האלרגיה שלי שהוא גם מבין באסתמה אמר שהוא נוטה לחשוב שאין לי אסתמה כי מוזר לu שתפקודי הריאות יצאו תקינים. אני לא מעשנת.... במידה ואני לא לוקחת סרטייד מעל ל 13 או 14 שעות כבר הנשימה מאוד כבדה. קראתי שיש צורך להפסיק עם סרטייד ל 3 שבועות כדי שתפקודי הריאות יהיו אמינים, אז לכן אני לא מבינה מדוע רופא האלרגיה חושב ככה או שאכן ריפלוקס יכול לגרום למצב כזה. הריפלוקס היה חמור לפני כ 10 שנים במונמטריה של 24 שעות, אבל מאז ירדתי במשקל הרבה והוא השתפר.(הייתי 97 קילו והיום 61) עדיין למרות זאת אני לוקחת נקסיום קבוע . תודה מראש

ברפלוקס קשה יש לעיתים אספירציות של נוזל לריאות הייתי חוזר על בדיקת PH מטריה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה