הליקובקטר בחילה וריפלוקס

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

31/08/2019 | 14:47 | מאת: דניאל

שלום ד"ר, סיימתי לפני כ3 שבועות טיפול של 3 אנטיביוטיקות וסותר חומצה להליקובקטר עקב תלונות של בחילה, ליחה, ריפלוקס, כאב באזור קיבה כאילו תקוע לי שם האוכל וקשיי עיכול וקשיי בליעה בנוסף גם עייפות. עכשיו גם לפני המצאות החיידק היה לי ריפלוקס אך ללא בחילות וכל התופעות הנוספות שפירטתי פה. כעת אחרי הטיפול האנטיביוטי (טיפול קו ראשון) אני מרגישה את כל התופעות עדיין ההטבה היחידה היא שהבחילות ירדו בעוצמה במקום רמה חזקה מאוד מאוד רמה בינונית. השאלה אם יש מצב והחיידק לא נכחד כי אמרו לי להמתין 6 שבועות מאז שסיימתי לבדיקה נוספת. או שיש סיכוי שיש לי בעיה רפואית נוספת במערכת העיכול ? עברתי המון בדיקות בשנתיים האחרונות לפני שנתיים גסטרוסקופיה ונשיפה לחיידק ששתיהן יצאו תקינות לאחר מכן ניטור של 24 שעות שיצא שיש ריפלוקס. וגם עוד בדיקה של ניטור חומצה שבדיקה של כמה דקות ויצא תקין. ואז לפני שנה בערך עשו לי גם התרוקונת קיבה ויצא איטית אבל אז כנראה כבר היה לי את החיידק למרות שאובחנתי רק לפני חודש בערך שיש לי חיידק(כי רק לני חודש עשיתי את הבדיקה של החיידק שוב) כבר לא יודעת מה לחשוב ממה התופעות האלו ... התופעות הממש ממש קשות עם כל הסמפטומים שפירטתי זה בערך שנה הסיפור של הרפלוקס זה שנתיםם וקצת האם יתכן שרוב התופעות זה רק מהחיידק? או יש סיכוי שיש לי גם גסטרופרזיס או בעיות אחרות שאני לא חושבת עליהם אפילו? הפנו אותי לפרופ לדרכי עיכול בבי"ח מאיר להתייעצות ומחכה גם לבדיקה נוספת לחיידק וגסטרוסקופיה שאני מפחדת לעשות בתודה

רפלוקס וחיידק בקיבה שני דברים שונים, ואין בהכרח קשר ביניהם. גסטרופרזיס בהחלט יכול להסביר את הבחילות, ולהחמיר רפלוקס. מציע באמת לפנות להערכה מסודרת אצל גסטרואנטרולוג שמתעסק עם תנועתיות המעי.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה