האם לקחת אומפרדקס באופן כרוני?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

24/07/2019 | 07:11 | מאת: יעל

שלום, אני בת 23, בעבר( בערך לפני 4-5 שנים) היה לי כיב בתריסריון וחיידק אליקובקטור שטופלו ועברו) לפני שנה וחצי עברתי ניתוח מעקף קיבה ואחריו הונחתי לקחת אומפרדקס 20 מ"ג פעמיים ביום במשך שלושה חודשים, בכל פעם שניסיתי להפסיק היו לי כאבי בטן ברום הבטן, בחילות חזקות בבוקר ותחושה של שריפה. לכן המשכתי לקחת עד היום. לפני כחודש שוב ניסיתי להוריד מינון( לכדור אחד לפני ארוחת ערב) ושוב חזרו כאבי הבטן החזקים, בחילות ותחושה של צריבה. כשאני לוקחת את האומפרקדס רוב הזמן הכל בסדר. האם להמשיך לקחת באופן כרוני? אין בזה נזק לטווח רחוק?

תמיד יש לנסות להפסיק תרופה. עדיף גם הערכת רופא גסטרו והשלמת בירור מלא כולל גסטרוסקופיה/קפסולה PH

27/07/2019 | 21:50 | מאת: יעל

תודה רבה!!!

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה