רפלוקס/ גלובוס בגרון

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

09/07/2019 | 22:58 | מאת: אלעד

שלום, לאחר טיפול של חודשיים בדלקת בקיבה עם אומפרדקס עדיין סובל מתחשת בחילה בלילות (ללא הקאות) ובשבוע האחרון גם מגלובוס בגרון (כאילו תקוע לי שם משהו+קצת קשה לבלוע) וגם תחושת מחנק לא נעימה. יש במקביל גם רקע של חרדות. עשיתי בדיקת גסטרוקופיה לפני חודשיים (אז טרם הרגשתי גלובוס וקוצר נשימה) ולא דיווחו לי על רפלוקס אלא רק דלקת קלה בקיבה (טרם התקבלה תוצאת הביופסיה). כיצד עלי להתייחס לתופעות, האם יתכן שמדובר ברפלוקס שנוצר ממש לאחרונה? או זה רק גלובוס היסטריקוס כתוצאה מהחרדות? כמו כן כיצד עלי לטפל במצב? בתודה,

גסטרוסקופיה תקינה לא שוללת רפלוקס כלל. במידה והתלונות נמשכות יש להשלים בירור כולל קפסולה למדידת חומצה בוושט ומנומטריה- במידה ותקינים ניתן להסיק שהנ"ל משני לחרדות

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה