נפיחות מוגזמת בבטן כבר על הבוקר לפני אכילה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

06/07/2019 | 00:34 | מאת: גניה

שלום רב אני בת 54 עם עודף משקל משמעותי (כ100 קג 165גובה) ומתקשה לרדת במשקל למרות שלא אוכלת כה הרבה וחוששת מניתוח. שאלותי: הבטן שלי נפוחה מאודגם כאשר רק התעוררתי או לא אכלתי שעות רבות עדיין תחושה של משהו עומד להתפוצץ. האם יתכן שבנוסף לשומן יש חלילה גם ממצא אחר שגורם לכזו נפיחות האם אולטראסאונד יגלה זאת? לגבי קולוסקופיה שהומלץ לי לעשות בגלל הגיל ויציאות לא סדירות האם קולוסקופיה וירטואלית טובה מספיקאו שעדיף לעשות את הרגילה למרות הסיכון והקושי והאם יש שיטה חדשה שיכולה להחליף את הקולוסקופיה במקרה שבו לא נצפה דם סמוי או רקע משפחתי של סרטן המעי. (רק עצירות ושלשולים לסרוגין ןבטן נפוהה מאוד)

במקרה של שינוי ביציאות מומלץ לעשות קולונוסוקופיה שיכולה להעריך בין היתר גם נוכחות דלקת ונטילת ביופסיות

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה