מעקב אנדוסקופי אחר אזופגיטיס

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

12/05/2019 | 06:16 | מאת: יוסי

לפני שנה עברתי גסטרוסקופיה שגרתית על רקע GERD, התגלה אזופגיטיס בינוני והומלץ להגדיל מינון PPI, מה שאכן הוביל לשיפור סימפטומטי. השאלה האם כדאי לערוך מעקב אנדוסקופי כדי לוודא שהאזופגיטיס עברה ולא החמירה?

בינוני זה לא תיאור מדויק השאלה . השאלה מה התיאור האנדוסקופי - אירוזיות מעל 5 מ"מ ? סוכם בדוח ESOPHAGITIS LA GARDE B? במקרים כאלה ובמקרים של אסופגיטיס יותר חמור מאלה כן צריך לחזור על הבדיקה כעבור חודשיים שלושה מטיפול ב PPI במינון מקסימלי

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה