פעילות מעיים לעיתים תכופות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

10/05/2019 | 23:07 | מאת: שרה

בחודש האחרון יש לי פעילות מעיים כשלוש פמים ביום. בצעתי בדיקת דם סמוי, בקטרולוגיה ולא נמצא דבר. מה ניתן לעשות? למי עליי לפנות? תודה על התשובה

1. מדובר ביציאות שלשוליות? לאחר כל ארוחה? מלווה בכאב בטן? 2.האם יש שינוי תזונתי או תרופות חדשות? 3. רקע של מעי רגיז? 4. בדיקות דם תקינות? כולל מדדי דלקת ותפקודי תריס? סרולוגיה לצליאק? אם הכל תקין וזה רק פעילות מעיים מוגבר לאחר ארוחות או ספציפית לאחר ארוחות או ספציפית בתגובה לסוגי מזון מסויימים אז יתכן וחק מהתמונה היא סבילות למאכלים - דיאטנית תעזור וכדור בשם קולוטל עד 3 פעמים ביום כרבע שעה לפני כל ארוחה עיקרית יכול להפחית ממספר היציאות

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה