צרבות וקושי בבליעה, כאבי גרון

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

08/05/2019 | 09:10 | מאת: מיטל

עקב צרבות מעל חודש ימים, הרופא הביא לי מרשם ללנטון פעם ביום למשך חודש. האם הכדור יכול להזיק בריאותית או רק אם נוטלים למשך זמן? באם הצרבות ימשיכו מומלץ להצע גסטרוסקופיה או בריום? האם תה מותר לשתות?

לנטון ותרופות דומות מאותה משפחה לא יזיקו בטיפול שהוא למספר חודשים ואפילו כמה שנים . אבל מכיוון ובעית הרפלוקס ( ההחזר החומצי) היא בעיקר בעיה של הרגלים לא נכונים צריך לשמור ולהקפיד על אורח חיים נכון כמו על דיאטה עם פחות תבלינים שומן חמוץץ חריף עישון קפאין ואוכל מאוחר בלילות רצוי ירידה במשקל ושכיבה עם שתי כריות. תה מעלה חומציות אם אתה מרגיש צרבות אחרי שתית תה אז תעבור לתה ירוק או חליטות אחרות . גסטרוסקופיה ובליעת בריום לא יטפלו בעיה רק יתמכו באבחנה

13/05/2019 | 11:34 | מאת: מיטל

ניתנו לי כדורי לנטון למשך 10 ימים פעמיים ביום. ולאחר ביקור אצל רופא א.א.ג נאמר לי לרדת לכדור אחד ביום (בערב) אך למשך חודש ומאז שהתחלתי לקחת כדור אחד, כאבי הגרון בלילות חזרו. האם אוכל לחזור לקחת את הכדורים שנותרו לי פעמיים ביום (בוקר וערב)?

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה