גזים ממושכים אחרי האוכל

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

18/03/2019 | 07:48 | מאת: נוי

שלום, בת 31, בריאה בדר"כ. מאז חודש אוקטובר אני סובלת מגזים אחרי כמעט כל ארוחה, לפעמים מלווים בכאבי בטן או חוסר נוחות. בינואר עשיתי דיאטת אלימניציה ובעוד שלא מצאתי רגישויות ספציפיות, מצאתי שארוחות פשוטות, לא מעובדות וללא יותר מידי סיבים או ירקות מצליבים עוברות חלק. מאז דבקה בתפריט זה, אבל כל סטייה מהתפריט (אכילה במסעדה, כוס בירה וכו') מובילה לתגובה חריפה למדי (גזים וכאבי בטן, ללא שינוי ביציאות). מה שמדאיג אותי בעיקר הוא שלפני שנה נמצאו אצלי למעלה מ-10 פוליפים במעי, כאשר אחד מהם היה גדול והתחיל שינויים טרום סרטניים. בביקורת שנערכה בינואר (חלקית, רק 20 ס"מ אחרונים של המעי) נמצאו 3 פוליפים חדשים. נקבעה ביקורת מלאה (קולונוסקופיה) לנובמבר עם המלצה לבירור גנטי בשל ריבוי הפוליפים. יש לי תור לגסטרו מומחה בבעיות גנטיות בספטמבר. השאלה היא אם יש מה לדאוג כרגע והאם עלי לגשת לרופא עכשיו? תודה.

הממצאים שתיארת מצריכים התייחסות. מניח שתזמון הבדיקות למעקב נקבעו לאחר עיון ברקע הרפואי ובבדיקות הקודמות. אכן ניכר שיש מקום לייעוץ גנטי. בכל מקרה ניתן לפנות לרופא המשפחה על מנת להבין האם התזמון של הבדיקות הולם ולקבל הפניה לייעוץ גנטי.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה