הליקובקטור חיובי

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

12/03/2019 | 21:48 | מאת: ינ

בן 46 בריא בבדיקת צואה נמצא חיובי חידק הליקובקטור.תסמינים שבגינם נגשתי לבדיקה, נפיחות בטן ועצירות ( יציאות כל שלושה ימים ).מעבר לכך כל בדיקות הצואה תקינות כולל דם סמוי ובדיקות דם תקינות רופאת משפחה המליצה על טיפול אנטביוטי למשך 15 יום.40mg OMEPRADEX X2 250MG KLARIDEX X2 500MG PROTOCIDE X2 השאלה האם כדאי לבצע גם בדיקת נשיפה לפני תחילת אנטביוטקיה ? וקראתי שבדר"כ אנטביוטיקה לקוחים 7-10 ימים . האם 15 ימים זה לא הרבה מידי? האם יש אלטרנטיבה לאנטיביוטיקה ?

מבלי להיכנס לפרטי משטר טיפולי זה או אחר באופן עקרוני הטיפול בהליקובקטר הינו בן 10-14 יום. ככל שהטיפול ממושך יותר הוא יעיל יותר.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה